lördag 15 november 2008

Sponsrade länkar


Har länge blivit lite småbrydd över de sponsrade länkarne som dyker upp till höger om mailen i gmailboxen. Det är ju lätt att tro att det är en fysisk person som faktiskt sitter och läser alla inkomna mail och sen klurigt matchar ihop det med passande länkar som tex i en mail konversationen mellan mig och en Angelina född69 som auktionerat ut pokemon kort till mig(sonen) Sponsrad länk "kvinna söker dejt 39+" eller mailet från dotterns lärare ang tider för utvecklings samtal Sponsrad länk "Ny hjälp för dyslektiker"och "kurs i bra utvecklingssamtal"
Eftersom jag nu varken är paronoid eller korkad förstår jag ju att vissa sökord letas upp, av icke fysisk person, och länkas till mer eller mindre passande företag eller tjänster.
Var helt enkelt tvungen att göra ett test och skrev ett mail till mig själv "funderar allvarligt på att avsluta livet om jag inte får knulla snart, vill träffa någon snygg tjej eller kille i 30 till 40 års åldern, diskret liksom, får damp annars" Inte en länk dök upp. Hm, tänk om det ändå sitter en fysisk väldigt generad person vid en skärm och inte hittar passande länkar. Provar med lite mindre grovt mail "I lärarrummet möttes vi och tillfredsställde köttets alla lustar, mums va gott det var. Safterna rann utmed mungiporna" Fick napp i form av följande länkar "Romans väntar", "Flirta med singlar on-line" och "T-shirt med display på bröstet som visar trådlöst nätverk"?
Tänker att om detta system kunde utvecklas ytterligare så kanske jag snart bara behöver skriva ett mail till mig själv innehållande texten " Jag är himla törstig, nikotin och sällskapssugen" Och vips så levareras Johnny Depp med händerna fulla av snus och öl till min dörr. Denna tjänst skulle dock kunna skapa en del problem om sökmotorn skulle välja att skicka hit min gamla chef med händerna fulla av cigaretter och tequila istället. För de sponsrade länkarna verkar ändå ganska slumpmässiga.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har funderat mycket kring länkarna också och skrivit kokain för att kolla - utan resultat. Däremot blir jag erbjuden att köpa thailänskor typ varenda dag. Helt obegripligt. Då börjar jag hellre knarka.

my sa...

Ah, öh, allvarligt talat har jag aldrig tänkt på de sponsrade länkarna. Kanske för att jag mest använder min jobbmail, där har jag aldrig sett några. Fick logga in på min msn-adress för att kolla. Där finns de! Nu måste jag verkligen kolla innehåll och vad det blir för typ av sponsringar på de mail jag skickar eller får.

Har man inte jobb skaffar man sig ;-)

li.te sa...

Michanek: Läste "thailanskor" istället för "thailänskor"
och försökte liksom förstå hur du kunnat skaffat dig en sån avig inställning till att bära en viss typ av skor så du hellre skulle knarka..
My: Att författa egna knasiga mail för att driva med en sökmotor är ett jobb jag skulle kunna ha på heltid tror jag.